Ovladavanje tremom i uspješan javni nastup

 

Edukacija  je namijenjena kako osobama koje doživljavaju tremu, tako i osobama koje jednostavno žele osigurati izvrstan javni nastup uz unutrašnji osjećaj mira i optimalnu razinu uzbuđenja.

Dosadašnji sudionici bili su osobe vrlo različitih zanimanja: manageri, glazbenici, odvjetnici, studenti, prevoditelji, sveučilišni profesori, suci, učenici, sportski treneri, stručnjaci za prodaju, umjetnici, direktori, psiholozi, nastavnici, političari, novinari.

Seminar je otvoren za sve dobne skupine.

Nastupati, uvjeriti nekoga u nešto, pokazati znanje, zainteresirati?

Gubitak daha, lupanje srca, traženje najboljih riječi, podrhtavanje nogu i znojenje dlanova – zvuči poznato? Strah od javnog nastupa jedan je od najčešćih strahova odraslih stanovnika nekih zapadnih zemalja (primjerice SAD-a). Iako u Hrvatskoj temeljitije istraživanje još nije predstavljeno, s galopirajućim zahtjevima zapadnjačkog, kapitalističkog društvenog sustava tj. ozračja kompeticije i stalnih pritisaka na pojedinca, vrlo je vjerojatno da su domaći podaci slični.

Kvalitetni i vješti javni nastupi neophodna su sastavnica današnjeg življenja.

 

seminar-humor

Što obuhvaća seminar?

Edukacija „Umijeće javnog nastupa“ nam omogućava izvrsnost u svim vrstama nastupa, sastancima i kontaktima s ljudima. Prvi modul posvećuje se bitnim elementima javnog nastupa uključujući tremu i prezentacijske vještine.

 ‘Imam tremu’ je vrlo česta rečenica kompetentnog stručnjaka, prosječnog srednjoškolca, modernog tinejdžera, istaknutog menadžera, ambicioznog studenta, stručnjaka za marketing, talentiranog glazbenika ili pak govornika. U podlozi te rečenice nerijetko je sasvim normalan strah od neuspjeha, osramoćenja, kritike ili pak negativne evaluacije drugih. Ukoliko se po pitanju strahova ne radi ništa, krug treme se zatvara sa sniženim samopouzdanjem, sniženim osjećajem vlastite učinkovitosti te nezadovoljstvom općenito.

Današnji sustav obrazovanja kao i moderan poslovni svijet zahtjevaju od pojedinca:

 • snažne prezentacijske vještine,

 • iznošenje sadržaja na organiziran, strukturiran i zanimljiv način

 • poznavanje neverbalne komunikacije

 • snalažljivost u odgovaranju na neugodna pitanja (npr. stručnjaci prilikom prezentiranja novog proizvoda ) i pitanja na koja ne znamo detaljan odgovor (npr.studenti na ispitu)

 • znanje kako privući i održavati interes publike (kupaca, slušatelja, profesora, poslovnih partnera)

 • poznavanje načina ovladavanja tremom

 • vladanje vještinama opuštanja

 • javni nastup i kontakt koji je učinkovit, kvalitetan, moralno ispravan,  opušten a opet profesionalan.

Na ovom seminaru imate mogućnost naučiti kako se postiže izvrsnost u svim navedenim vještinama i znanjima.

 

seminar-glasovanjeSeminar će Vam također omogućiti:

 • Razumijevanje osnova funkcioniranja ljudi te načina boljeg uspostavljanja kontakta

 • Upoznavanje i razumijevanje simptoma i uzroka treme

 • Prepoznavanje tjelesne podloge treme

 •  Stjecanje tehnika za ovladavanje tremom

 • Učenje načina na koje se možete opustiti (tehnike opuštanja) i povećati koncentraciju (tehnike koncentriranja i fokusiranja) te briljirati u nastupu

 • Usvajanje prezentacijskih vještina za učinkovit javni nastup

 • Osnaživanje i opremanje raznim trikovima

 • Razvijanje cijelog seta samopouzdanih reakcija potrebnih za izvrstan nastup te niz drugih situacija u životu.

Seminar čine dvije radionice u kojima su raspoređene prethodno navedene teme u skladu sa najvišim standardima kvalitete i efikasnim principima učenja. Moguće je organizirati i treću radionicu kada sudionici izraze potrebu za dodatnim učenjem i uvježbavanjem javnog nastupa (npr. snimanje i analiza) ili novostečenih tehnika.

 

Termin:

seminar traje 6 sati i provodi se kroz dvije radionice: za točan termin seminara obratiteam se upitom na e-mail: sreca@centarsreca.hr

Mjesto održavanja: grad Rijeka

Nakon prijave na seminar sudionici će primiti drugu obavijest sa detaljnim informacijama o lokaciji održavanja i drugim uputama. Zbog kvalitete rada broj sudionika je ograničen, mjesta se popunjavaju redoslijedom prijava i uplata.

 

Voditeljica seminara:  

seminar-gordanaGordana Asja Galetić, socijalna pedagoginja koja je među prvima u Hrvatskoj prokrenula seminar na ovu temu, te bila dio multidisciplinarnog tima koji je izradio prvi hrvatski DVD o tremi. Niz godina provodi edukacije iz područja osobnog i profesionalnog razvoja, individualni i skupni savjetodavni i konzultativni rad.
U poslijediplomskom obrazovanju je polazila niz edukacija iz psiho-socio-pedagoških područja rada te iz organizacijskog i projektnog menadžmenta. Izdvojili bi četverogodišnje sudjelovanje u međunarodno priznatoj edukaciji iz integrativne geštalt psihoterapije; dvogodišnji trening za odnose s javnošću (ICEJ i SEE-RAN), edukacije Osnove poduzetništa (Tehnološki park Zagreb d.o.o., prema programu Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva) i Leadership and Group Skills – Communication, collaboration and change in organizations (UTA i EATA).

Ima širok spektar radnog iskustva, od stručne suradnice u školi do direktorice organizacije, ravnateljice savjetovališta, članice nadzornog odbora, zatim članice uprave dvije različite organizacije u vremenski različitom periodu te predsjednice organizacije. Autorica je niza programa, među kojima se izdvajaju „Poticajna obitelj”, „Odgoj za ljubav i nenasilje”, model rada „Savjetovalište u zajednici” te program poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja pod nazivom „Ja mogu, ja hoću!“. Između ostalog, prošla je put od honorarnog rada na matičnom fakultetu i poziva da bude asistent na fakultetu, rada u poslovnom sektoru, rada u udrugama, suradnice Centra za socijalnu skrb, suradnice i zaposlenice velikih međunarodnih humanitarnih ogranizacija (Care International, Unicef), menadžera, članice povjerenstava, konzultanta, edukatora, obiteljskog savjetovatelja i članice Vijeća za djecu Vlade Republike Hrvatske.

seminar-grupe

Zbog zasluga u postizanju visoke kvalitete rada „Sunca” imenovana je za doživotnu počasnu Predsjednicu Centra za edukaciju i savjetovanje „Sunce” čiji je osnivač te je bila i višegodišnja predsjednica i direktorica. Bila je stručna gošća niza tiskovina te televizijskih i radio emisija. Autorica je stručnih članaka te knjige „Naša poticajna obitelj – Vodič za novopostale roditelje“.

Danas radi kao socijalna pedagoginja u školi i kao samostalni konzultant za organizacije, edukator, savjetovatelj, menadžer, voditeljica timova te pokretačica nacionalnih i gradskih programa.