SRETAN RODITELJ – SRETNO DIJETE

Kontinuirani program za roditeljstvo i osobni razvoj
by Gordana Galetić

roditelj

Dok ovo pišem gledam unatrag i prisjećam se svojih programa za osobni razvoj i roditeljstvo. Prije 20-tak godina počela sam s programima za roditelje i stručnjake, a među prvima je bio „Naša poticajna obitelj“ iz kojeg je uz poticaj brojnih polaznika izrasla i istoimena knjiga. Lijepo mi se prisjetiti svih tih iskustava i divnih zatvorenih grupa polaznika sa istim ciljevima. To prekrasno poticajno okruženje ispunjeno podrškom, smijehom i toplim učenjem, svaki put iznova napuni i moje srce. Hvala vam na tome.

Za neke teme, da bismo učili i rasli nam je potrebna podrška grupe i uz grupu ti dijelovi idu lakše i omoguće nam da ustrajemo. O odgoju smo (umnogome nesvjesno) kao djeca i učili u grupi – u primarnoj obitelji u kojoj smo odrasli, a sada u jednoj drugačijoj grupi imamo priliku učiti novo i sebe razvijati na svjestan način u sigurnim vođenim uvjetima.

Upravo ta razmjena energije, međusobna podrška, ohrabrenje, najvijanje jedni za druge i radost kada netko osjeti napredak, sreća sličnog putovanja roditeljstva i osobnog razvoja na kojem se grupa zajedno nalazi, potakla me je da ponovo pokrenem kontinuirane zatvorene grupne programe. Radujem se našim zajedničkim koracima na ovom putu.

SRETNO RODITELJSTVO - REZULTATI edukacije

Edukacija omogućava rješavanje sljedećih problema i ostvarenje ovih ciljeva u roditeljstvu:

 • DOSTA TI JE DA NEŠTO MORAŠ 100x PONOVITI

 • ŽELIŠ DA TI DIJETE IDE NA VRIJEME SPAVATI

 • ŽELIŠ PRESTATI VIKATI NA SVOJE DIJETE

 • ŽELIŠ DA DJECA MANJE GLEDAJU U MOBITEL I DRUGE EKRANE

 • ŽELIŠ SE PRESTATI OSJEĆATI UMORNO I PREOPTEREĆENO

 • DOSTA TI JE NAPETOSTI, NERVOZE I SVAĐA

 • ŽELIŠ BITI ODMORNA I OSJEĆATI SE ENERGIČNO I SRETNO

 • CILJ TI JE RIJEŠITI PROBLEME IZ SVAKODNEVNICE RODITELJSTVA, A NE ŽELIŠ BITI „VJEŠTICA“ KOJA KAŽNJAVA

 • ŽELIŠ UŽIVATI U POVEZANOSTI SA SVOJIM DJETETOM

 • NUDIM TI KLJUČ DO DJEČJEG SRCA.

Ovu i mnogo drugih vrijednih tema osvještavamo i o njima učimo u 8 susreta podijeljenih po tematskim cjelinama/modulima. NUDIM TI RJEŠENJA. Ova edukacija ti omogućava da napokon dobiješ odgovore koji ti trebaju, postigneš ciljeve koje želiš i da više UŽIVAŠ U RODITELJSTVU, razumijevanju, lakoći i bliskosti.

KAKO JE NASTALA OVA EDUKACIJA

„Nakon sukoba s djetetom, najvažnije je ponovo se povezati.

I još nešto: priznajte kad pogriješite.“

Gordana Galetić

Nije ideja nikada ne pogriješiti u odnosu s djetetom, jer to je nemoguće. Stručnjak sam u ovom području već 20-tak godina i stalno dalje učim, usvajam najnovija saznanja i ulažem u osobni razvoj, a ponekad pogriješim, ne postupim prema najvoljenijoj osobi na svijetu – mom djetetu, na način koji smatram najboljim. Mit je da su edukatori za odgoj „savršeni“ roditelji. Namjerno je riječ savršeni pod navodnici – jer savršeno ne postoji i ne treba postojati (na edukaciji ću vam i objasniti zašto – što kaže struka). Puno važnije je što činite/činimo nakon što pogriješimo, što i kako kažemo tada djetetu te da li se i kako ponovo povežemo s tim divnim bićem – darom koji smo dobili u život.

Upravo moje osobno iskustvo kao majke me je potaklo da stavim ove važne elemente u edukaciju te da edukaciju osmislim osim kao podršku u odgoju, ujedno i kao podršku čovjeku/roditeljima za osobni razvoj i lakši, sretniji i opušteniji svakodnevni život.

Jedan od niza važnih elemenata ovog programa je tema Kako se povezuješ s djetetom nakon sukoba? Ili ako izbjegavaš sukobe s djecom, kako to, čega se bojiš? Priznaješ li svoje pogreške koje učiniš prema djetetu i na koji način to činiš? Ostaješ li tada staložena/-en, s integritetom i miran/-na ili zvučiš pokunjeno? Ili možda prebacuješ odgovornost za svoje ponašanje na dijete ili nekog drugog, jel vam poznato ono „Žao mi je što sam vikao, ali…“ ? Ili ne priznaješ djetetu svoje pogreške, ako je tako iz kojeg straha?

Prilika za učenje svjesnog i prirodnog roditeljstva i podrška za Tvoj osobni razvoj utkani su u moj program čija je vizija SRETAN RODITELJ – SRETNO DIJETE.

Kao jedna od prvih generacija edukatora za roditelje u Hrvatskoj, od kada sam počela s radionicama za roditelje, pratim kroz što sve prolazimo kao roditelji, kolike promjene doživimo kao čovjek i kao par kada nam se rodi dijete, koliko je ljubavi, izazova, brige, nerviranja, nošenja sa osobnim okidačima prilikom raznih situacija s djecom, ljutnje,  ljepote i boli i koliko želje da budemo što bolji roditelji satkano u našem danima i srcu, u životu svakog od nas.

Zato je i mene kao mamu i kao stručnjakinju duboko iz srca vuklo da stalno učim, istražujem i provjeravam učinkovitost različitih teorija, metoda i trendova u odnosu roditelja i djeteta. Svrha mog postojanja u jednom trenutku je većim dijelom postala biti dobra, mudra i nježna mama (a ja sam još toliko toga).

Stoga sam učeći i dalje unaprijeđujući svoje programe rada s roditeljima kreirala program Sretan roditelj – sretno dijete, i želim da svako od nas kroz ovaj program dobije priliku biti ono što jeste i biti sretan/sretna.

Naučiti (još više) kako prihvatiti sebe, uživati u svojoj cjelovitosti i kako biti još bolji roditelj. Vježbati stvoriti u svom domu atmosferu svjesne i sretne obitelji, pa čak i kada su situacije izazovne. Jer život je život, stvaran, realan i pun izazova kao i prilika za radost. A mi – mi smo ljudi, od krvi i mesa, i u redu je da jesmo! I u redu je da živimo najbolji mogući život, svoj sretan život.

ŠTO SVE DOBIVAŠ:

 • 8 ciljanih susreta u zatvorenoj grupi roditelja koji se susreću sa sličnim izazovima i teže sličnim ciljevima te su otvoreni za učenje, pružanje razumjevanja, podrške, poticaja, ohrabrenja da ustajete i suosjećanja

 • video materijal: čak oko 9 sati snimki iz područja roditeljstva, osobnog razvoja i odgoja koje obuhvaćaju teme samopoštovanja, granica/discipline, emocija, učinkovite komunikacije s djetetom i u braku/s partnerom te vještine komunikacije s drugim ljudima

 • radne materijale/workbook s vježbama.

Ovo je program koji mijenja život!

TERMIN:

 • 8 susreta u zatvorenoj grupi

 • utorak, 13. prosinca 2022. u 18 sati, preko Zooma

 • Na ovom susretu zajedno dogovaramo ostale termine. U prosincu i siječnju se sastajemo 1x zbog blagdana i svih obveza svakog od vas, a zatim od početka veljače češće. Opcija su da se, od veljače, sastajemo 1 x tjedno ili svaka dva tjedna tj. 2x mjesečno.

 • Susret traje u prosjeku 2 sata.

ZA KOGA je program:

 • za roditelja koji se želi dalje razvijati: rasti kao osoba i kao roditelj

 • za one koji žele imati (još) sretniji život, sa više lakoće i unutarnjeg zadovoljstva te biti još bolji roditelj svojim najmilijim bićima/biću na svijetu

 • za roditelja koji je spreman imati razumijevanja za različita roditeljska iskustva, razmišljanja i izazove drugih roditelja u grupi i spreman je pružiti suosjećanje i podržavajući vjetar u leđa.

MODULI I TEME:

1. Gdje smo i što želimo

1.1. Upoznavanje i stvaranje grupne povezanosti

1.2. Definiranje potreba, izazova i ciljeva

1.3. Dogovor o terminima načinu rada

2. Nesvjesni roditelj – svjesni roditelj

2.1. Idealna slika roditelja

2.2. Realna slika roditelja i kakav roditelj treba djetetu

2.3. Kako postati svjesni roditelj

2.4. Vježbe otpuštanja stresa i opuštanja – sretan roditelj je dobar roditelj

roditelj kritizira

3. Samopoštovanje roditelja – ključ za sretno roditeljstvo

3.1. Tvoje samopoštovanje i samopouzdanje

3.2. Jačanje samopoštovanja i samopouzdanja djeteta

3.3. Pravo na sebe: sretan roditelj je dobar roditelj

4. Emocije i ponašanja

4.1. Emocije su putokazi kroz život

4.2. Smiješ osjećati sve – da i Ti, roditelj!

4.3. Ponašanje – puno te volim, a ne, ne smiješ se ponašati kako god želiš

4.4. Kako biti roditelj koji je model, inspiracija i stabilan usmjeravač

5. Postavljanje granica: „disciplina“

5.1. Granice i u čemu je problem

5.2. Izaberi što je važno i budi u miru sa sobom i sa djetetom

5.3. Što ako ne funkcionira

roditelj i uvažavanje granica

6. Učinkovita komunikacija u zahtjevnim situacijama

6.1. Slušam te: čujem i poštujem

6.2. Kako sebe samoregulirati – za roditelje

6.3. Kako dijete učiti samoregulaciji

6.4. Ja sam tvoje sigurno mjesto i tvoj učitelj

7. Ovdje i sada

7.1. Vaše dodatne teme: ukoliko potrebe grupe i vremenski tijek susreta omogući, priključujemo neke od dodatnih tema za kojima navedete potrebu

7.2. Gdje smo sada: samovrednovanje puta i mjesta na kojem smo

7.3. Najvažnije točke novog puta

7.4. Kako sam i što mi još treba

8. Zaokruživanje rada

8.1. Integracija naučenog i sidrenje u novi život

8.2. Sretan roditelj = sretno dijete

8.3. Razmjena, podrška, tajna sretnog života.

Moduli i teme se mogu mijenjati i prilagođavati ovisno o procjeni edukatora.

Biti roditelj najljepša je i najteža životna uloga.

NAČIN RADA:

 • interaktivno, radionički, s dijelovima predavanja i pojašnjenja.

 • online, obzirom da postoji interes iz različitih krajeva.

  Ukoliko bude dosta upita iz Rijeke i okolice razmišljamo napraviti 1 grupu i uživo (u tom slučaju bi moglo doći do promjene cijene poradi troška najma dvorane).

 • Iskustva brojnih dosadašnjih polaznika mojih edukacija možeš pogledati u dnu ovog teksta ili na google i facebook javnim recenzijama.

CIJENA:

 U Božićnom duhu odlučila sam da ukoliko već sada želiš ostvariti nižu cijenu: slobodno se prijavi na moj newsletter za obavijesti, besplatne edukacije i pogodnost i dobij na poklon nižu cijenu za ovu vrijednu edukaciju.

 • Cijena: samo za moju newsletter zajednicu POSEBNA CIJENA: 2.792,00 kn ( 370,56 €)

 • Puna cijena: 3.490,00 kn (463,20 €)

 • Ukoliko vam je potrebno iznos možete platiti u 2 ili maximalno 3 dijela: 1490,00 kn, 1000,00 kn i 1000,00 kn.

 • Cijena s dodatnim popustom za polaznike moje edukacije Preduvjeti i strategije sretnog i uspješnog odgoja ili min.dvije od tema: Samopoštovanje, Disciplina i Emocije: 1.989,30 kn (264,03 €)

PRIJAVE:

 • Prijave su na: info@centarsreca.hr

 • Potrebno poslati:

  ime i prezime, kontakt mobitel, imena i dob djeteta/djece, opis motivacije za sudjelovanje u minimalno 3 i maksimalno 10 redaka.

 • Svoje mjesto rezervirate uplatom cijelog iznosa ili ukoliko Vam je potrebno plaćanje u dijelovima tada uplatom prvog dijela (1.490,00kn tj. 197,76 € ).

NAJČEŠĆA PITANJA:

 1. Što ako ne mogu prisustvovati uživo na nekom od susreta?

Na prvom susretu dogovoriti ćemo se da li će nakon radionica biti dostupna snimka za preuzimanje. Ako bude dostupna, snimku će biti dozvoljeno gledati samo onom tko je dobio zaštićeni link kako bi se poštivala privatnost svih polaznika.

Neovisno o postojanju snimke ili ne, kako bi iskoristila/o puni potencijal ovog programa preporučujem ti da odvojiš vrijeme za ovaj program i posvetiš mu se te sudjeluješ uživo na online radionicama.

 1. Koji je Vaš pristup i tehnika?

Kako bi me bolje upoznala/-o, predlažem ti da pročitaš iskustva brojnih polaznika mojih edukacija ili pogledaš neki video na mom IG profilu i youtube kanalu.

Vjerujem da je važno prvo osjetiti svaku novu grupu i potrebe ljudi u upravo toj – našoj grupi. Sukladno tome je važno, osim unaprijed pripremljenih materijala relevantnih za temu,  birati koliko je moguće koje tehnike rada koristiti sada.

Socijalna pedagoginja sam i psihoterapeutkinja sam s multimodal europskim certifikatom što mi daje mogućnost izbora između više modaliteta.

dijete, roditelj, roditelj

Općenito od stručnih pristupa u radu koristim tehnike iz integrativne geštalt terapije, Imago terapije odnosa, socijalne pedagogije, transakcijske analize te kreativne ekspresivne tehnike poput art terapije, psihodrame, pokret i svjesnost disanja te mnoge druge tehnike koje sam učila. Osmislila sam i vlastiti pristup „Integrativni ekspresivni pristup LJUP“ koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja podržalo još 2013.godine kao PPLJUP program za rad s djecom.

Vjerujem u autentičnost i način prenošenja znanja kroz konkretne primjere, rad u malim grupama i razmjenu iskustava i podrške.

 1. Da li je moguć povrat novca?

Ovaj program zahtjeva tvoju posvećenost i jednom kada uložiš u njega, povrat novaca nije moguć. Iz iskustva čvrsto vjerujem da će ti dati vrijednost kao i drugim polaznicama i polaznicima koji su sudjelovali u mojim programima za roditelje prije tebe.

 1. Možete li garantirati rezultate?

Mogu ti garantirati da ću ti bez zadrške prenijeti znanje, iskustva i vještine i dati sve od sebe da ti budem podrška i vjetar u leđa. Također omogućiti ću ti vježbe za osobni razvoj i vještine  koje meni i mojim polaznicima donose rezultate.

Tvoji rezultati ovise o tebi, tvom ulaganju vremena, spremnosti za učenje i razvoj i trenutnim osobnim i životnim specifičnostima.

Rezultate ti stoga, nažalost, ne mogu garantirati. Vjerujem da ne postoji čarobni štapić (za sada 😊 )  ili  sustav koji je automatski jednako djelotvoran za sve – tako da će usvajanje, vježbanje i primjena  znanja i vještina zahtijevati tvoj trud i odabir posvećenosti.

 1. Koliko dugo traje ovaj program?

Održava se kroz 8 susreta. Intenzitet susreta ćemo svi zajedno dogovoriti na prvoj radionici.

To može biti oko 2-3 mjeseca ukoliko radimo 1x tjedno ili oko 4 mjeseca ukoliko se radionice održavaju 2x mjesečno. Ovo je program za osobni razvoj i roditeljstvo i potrebno je odvojiti vrijeme kako biste si ga doista poklonili i uživali u njemu.

roditelj - granice

roditelj – granice

ISKUSTVA POLAZNICA I POLAZNIKA:

PRIJAVLJUJEM SE:   info@centarsreca.hr

DOBRODOŠLI!

Radujem se našem putovanju,