Ovo je važna tema za SVAKO dijete i svakog roditelja te svaku osobu u blizini djeteta, čak i ako smatrate da Vaše dijete ima jako samopouzdanje!

 

Na predavanju učimo neke elemente za koje nam je iskustvo pokazalo da ponajviše utječu na to koliko će dijete, i odrasla osoba, dugoročno u životu biti SRETNO i USPJEŠNO. 

Online PREDAVANJE važno za svakog RODITELJA, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!

TEMA:
> Kako poticati samopoštovanje i samopouzdanje djeteta
Samopoštovanje ili slika o sebi je percepcija naše vrijednosti kao osobe, a imati visoko i zdravo samopoštovanje znači voljeti i prihvaćati sebe onakvi kakvi jesmo. To je jedna od najbitnijih stvari koje možemo dati svojoj djeci, a upravo djetetu najbliže osobe, a posebice roditelji i odgajatelji imaju najznačajnu ulogu u nastanku pozitivne slike o sebi kod djeteta.

Ova izuzetno važna tema korisna je za svakog roditelja, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!
Samopoštovanje utječe na to kako se dijete i odrasla osoba osjeća u svojoj koži i koliko će sretan i uspješan život živjeti!

Djeca i mladi visokog samopoštovanja lakše pronalaze nove prijatelje, snalaze se u stresnim situacijama jer imaju povjerenja u sebe i svoje sposobnosti te je veća vjerojatnost da će biti uspješniji u životu. S druge strane, djeca i mladi niskog samopoštovanja u pravilu lošije odgovaraju na stres u vrtiću i školi i teško se zbližavaju sa vršnjacima, češće imaju loše ocjene te su većeg rizika od razvoja depresije, aksioznosti, samo-ozljeđivanja i drugih problema dok odrastaju.

Samopoštovanje se polako gradi već od prvih mjeseci djetetova života. Stvarno vidjeti dijete, pustiti ga da proba nešto samo, nasmijati mu se i pokazati ponos samo su neke od stvari kojima gradimo dječje samopoštovanje.

Predavanje će pojasniti razliku između samopouzdanja i samopoštovanja i koliko je važno razvijati oboje i kako to činiti!
Čut ćemo kakva pohvala može kod djeteta poticati ovisnost o drugima, spremnost na pokoravanje drugoj djeci i osjećaj manje vrijednosti, a kakva pohvala i priznanje zbilja jača samopoštovanje djeteta i gradi čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

Na predavanju ćete imati priliku naučiti jednostavne, VRLO KONKRETNE odmah primjenjive načine kojima našoj djeci osiguravamo jednu od najbitnijih podloga za mnogobrojne aspekte njihovog života i gradimo čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

GDJE:
ONLINE, preko Zooma
> za sve roditelje, ujake, tetke, bake, djedove, druge članove obitelji,
> također za stručnjake koji rade s djecom
Jedini uvjet je da razumijete hrvatski jezik, nije bitno odakle ste.

TERMINI: u trajanju 2-3 sata

20.listopada 2021. srijeda, 17.30
9. veljače 2021. utorak, 17.30 
1. prosinca 2020. utorak, 18:00 

PREDAVAČICA:
Gordana Galetić, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeutkinja i edukatorica.
Preko 20 godina radi s djecom i roditeljima, provodi bračna savjetovanja, a među prvima u Hrvatskoj je pokrenula programe za rani razvoj djece i sretno roditeljstvo (dio 2003.g, a cjeloviti program od 2006.g.). Educira stručnjake iz Hrvatske i inozemstva za rad s djecom i roditeljima.
Direktorica je Centra za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”.
Urednica je i koautorica knjige Sretno djetinjstvo”- priručnik razvojnih igara i knjige “Naša poticajna obitelj”, te autorica nekoliko programa priznatih u zemlji i inozemstvu.
Možete ju pratiti na:

Instagram

Youtube

Facebook – Bračno savjetovanje

Više info o novoj knjizi:
Priručnik razvojnih igara


ORGANIZATOR:
Centar za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”
Facebook – Centar Sreća


VAŠE ULAGANJE:
185,00 kn po osobi za uplate do 30.rujna, a zatim 235,00 kn

PRIJAVE:
– obvezne na info@centarsreca.hr
Obvezno navesti:
> u predmetu maila naziv predavanja
> u mailu: ime, kontakt mobitel, da li ste roditelj/baka/ujak,…, struka, iz kojeg ste mjesta/grada i države. 
    Hvala.


Stručnjake koji rade s djecom pozivamo da prouče i edukaciju za stručnjake:

EDUKACIJA iz integrativne ekspresivne metode LJUP (tehnike art terapije, terapije plesom i pokretom i psihodrame):
11. i 12. prosinca 2020.g. 

Više na linku:
Edukacija stručnjaka

OSVRTI I RECENZIJE

Danas sam slušala i gledala on-line predavanje na temu “Kako poticati razvoj samopoštovanja i samopouzdanja djeteta”. Bilo je izvrsno pripremljeno i odlično odrađeno, puno novih i korisnih informacija i konkretnih savjeta.

Predavačica Gordana Galetić me oduševila, jednostavna i topla osoba, puna znanja i uvijek spremna pomoći.:…) … Vrijeme je proletilo, tema je stvarno jako važna i da je duže trajalo ne bi bilo dovoljno vremena za sve reći i obraditi. Za mene je predavanje bilo pun pogodak i sretna sam što sam se prijavila 🙂

Želim vam svima svu sreću u daljnjem radu i veselim se vašem sljedećem predavanju 🙂  Srdačan pozdrav.

Marija Stipeč

 

Ne mogu opisati kolika mi je čast bila sudjelovati kako na ovom tako i na svim ostalim predavanjima.

Način na koji predavačica Galetić sa srcem prenosi teorijska i empirijska znanja za mene su čisti dokaz njezine autentičnosti i ljubavi prema onome što radi. Razmišljajući što i kako napisati u recenziji vodim se mišlju i izrekom da se ljubav i znanje samo dijeljenjem množe, a Galetić je jučer puuuuno dijelila.

Mišljenja sam da bi ovo predavanje zaista trebali proći svi koji se imalo dotiču rada ili života s djecom. Nemjerljivu vrijednost za svakog pojedinca pruža samo osvještavanje sebe i svojih postupaka kojima izravno ili neizravno utječemo na svoju okolinu a samim time i na sebe. Hvala Gordana što nosite luč kojom svi oni koji su sudjeloval i imaju prilike vlastitim djelovanjima utjecati na dobrobit zajednica u kojima djeluju.

Željka Josipović Nemec

Poštovanje, predavanje mi je bilo ITEKAKO korisno.
Neke stvari sam potvrdila, neke još bolje utvrdila, a neke novo naučila. Baš mi je drago da sam prisustvovala na predavanju.
Za online predavanje sam doznala tako što ste mi vi poslali mail pošto sam kod vas naručila priručnik Sretno djetinjstvo koje je koristan kao i predavanje.
Nadam se da ćete na jesen ponovno održavati na ovaj način predavanja jer mi je fizički nemoguće prisustvovati predavanju uživo jer sam s otoka Hvara. Kako sam odgojitelj po struci jako su mi korisne ovakve teme.