Mila Đuzel Lešina

Mila Đuzel Lešina

Bila sam na 3 Vaše edukacije, hvala Vam do neba. Prije svega, edukacije su jako korisne, gospođa Gordana kao predavač je odlična.
Volim predavače koji znaju svoj posao i trude se da nam prenesu nove spoznaje i znanja. I u tome ste uspješni.  Mislim da sam barem 100 puta rekla svom pedagogu kako ste Vi meni super. U posljednjih 5 mj. sudjelovala sam na 7 različitih seminara i samo ću reći da ste vi na samom vrhu.
Što se tiče konkretnih stvari, koje sa seminara, primjenjujem u svom radu izdvojit ću samo nekoliko:
veliko otkriće mi je promjena iz  fraze: ne možeš ili ne možemo to sada (npr. bojati, uzeti, raditi) u: možeš/ možemo kada…! Stvarno je učinkovito! Nema negodovanja, dodatnih pitanja i sl. od djece.
Što se emocija tiče puno lakše je raditi kada stvarno znam da npr. dijete koje ima ispade bijesa ne radi to meni (namjerno) nego da ima unutar sebe problem. Razumjeti, ostati smiren, dozvoliti djetetu da izrazi svoje osjećaje ma kakvi god bili, a kad se smiri razgovarati.
Ima još puno, puno primjera koje ja osobno primjenjujem, sve bih vam ih napisala da mogu. Kod jednog dječaka kada mi ništa nije pomagalo, upotrijebila sam jedan dio iz seminara, primijenila sam ono što sam čula i na moje iznenađenje odmah je “upalilo”.
Radite dobar posao! Veselim se nekom idućem seminaru s Vama!

Mila Đuzel Lešina, odgojiteljica, DV Imotski, Splitsko-dalmatinska županija

No comments