Početni upitnik za roditelje

Početni upitnik za roditelje

Poštovane,

zanima me informacija u vezi provođenja početnog upitnika za roditelje.

U napomeni piše da se upitnik šifrira inicijalima učenika i datumom rođenja, a roditeljima stoji uputa da se ne potpisuju jer je upitnik anoniman.

Zanima me da li je upitnik potrebno unaprijed šifrirati, i ako da, na koji je onda način anoniman.

Da li da onu uputu o šifriranju onda skinem s upitnika  jer će roditelji vidjeti da je bez obzira što se ne potpisuju apsolutno vidljivo o kome se radi.

Lijepi pozdrav iz Bjelovara i hvala unaprijed!

2 Comments

 • Božica Križanić says:

  23.12.2014. at 8:37

  Draga Jasmina i ostali suradnici,

  Onaj koji ispunjava upitnike piše šifru. Dakle dijete – svoje inicijale; roditelj – inicijale svog djeteta; a razrednik i stručni suradnik – pišete inicijale djeteta koje ocjenjuje.

  Pristup upitniku ćete imati jedino Vi tj. stručni suradnici u školama i mi u Centru “Sreća” i Centru “Sunce”, a vjerujemo u Vašu profesionalnost i stručan pristup ovom projektu kao i svim upitnicima. Prema inicijalima djeteta jedino ćete vi moći znati o kojem je djetetu riječ (što ne bi trebalo predstavljati probleme jer ionako vi najbolje poznajete tu djecu i radite s njima, a možda Vam neki podaci budu od koristi u Vašem radu uz uvjet da maksimalno osigurate zaštitu podataka djece), dok mi u Udrugama ne znamo tko je tko, bitno je da osigurate da djeca nemaju uvid u tuđe upitnike.

  Također nam je bitno da imamo neku šifru, za uspoređivati upitnike vezane uz isto dijete kako bismo vidjeli da li ima pomaka i u kojim česticama. Anonimnost je također maksimalno osigurana našim profesionalnim pristupom, gdje kod obrade i finalne razrade evaluacije i objave istih nigdje nećemo spominjati imena i prezimena djece niti dovesti u pitanje bilo čije pravo na zaštitu osobnih podataka. Jedino stručni suradnici mogu znati o kojem se djetetu radi ali možete reći roditeljima i djeci da vi nećete koristiti te upitnike, već da ćete osigurati maksimalnu zaštitu njihovih podataka i dostaviti ih izvođaču projekta koji je maksimalno profesionalan u čuvanju prava na zaštitu osobnih podataka, koji ionako ne zna o kojoj djeci se radi niti poznajemo djecu i roditelje iz Vaših škola.

  Molim Vas da na ovaj način predstavite roditeljima i djeci upitnike, kako bi bili sigurni da su svi njihovi odgovori iskreni i čim objektivniji.

  Hvala na suradnji.

  Ukoliko ima još bilo kakvih nejasnoća slobodno mi se javite.

  Srdačan pozdrav,

  Božica Križanić

 • Jasmina Vuković , Bjelovar says:

  23.12.2014. at 20:07

  Hvala na odgovoru.

  LP

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.