Ako ste postojeći korisnik – za ulaz u odjeljak namijenjen vama – kliknite ovdje.
Želite li se prijaviti za besplatnu edukaciju – kliknite ovdje.

Centar za osobni i profesionalni razvoj “Sreća” u partnerstvu s Centrom za edukaciju i savjetovanje “Sunce” provodi Preventivni program LJUBAV U POKRETU – nacionalni program: edukacija edukatora za provedbu LJuP s djecom i mladima.
Metode rada LJUBAV U POKRETU obuhvaćaju pokret, ples, likovno i glumačko izražavanje te druge oblike izražavanja.
Veseli nas da se već 50-tak stručnjaka iz škola  i drugih ustanova prijavilo  za sudjelovanje u programu.

Namjera Preventivnog programa „Ljubav u pokretu“ je poticati maksimalan razvoj dječjih potencijala i zdrav razvoj djece kroz njima bliske i zabavne načine izražavanja.
Provodi se primarno kroz izravan grupni rad s djecom koji vode stručni suradnici (najčešće zaposleni u školama te su ujedno volonteri Centra „Sreća“ u provedbi ovog programa).
Izabrani stručni suradnici dobivaju besplatnu osnovnu edukaciju iz primjene tehnika i pristupa terapije plesom i pokretom, art terapije i psihodrame odnosno vježbi prilagođenih i izrađenih za potrebe preventivnog rada. Također, dobivaju kontinuiranu besplatnu podršku putem on-line supervizije te razvoj i učenje u ugodnom i poticajnom okruženju.
Zainteresirani stručni suradnici i škole se prijavljuju na javni poziv/natječaj Centra „Sreća“ (u nastavku više informacija).

 

Program uključuje tri stručna skupa.

 

 

Program se većim dijelom sastoji od:

  • stručni skup: edukacije stručnjaka za provedbu preventivnog programa LJUBAV U POKRETU (socijalni pedagozi, edukacijski-rehabilitatori, psiholozi, pedagozi)

  • provedba preventivnog programa LJUBAV U POKRETU u svojoj ustanovi (educirani stručnjak provodi 12-16 radionica s djecom i mladima u obliku izvannastavne aktivnosti)

  • supervizija – stručna podrška za educirane stručnjake

  • stručni skup: evaluacija provedbe programa i izrada prijedloga nacionalnog modela rada.

ljubav-u-pokretu-04

Edukacija odnosno stručni skupovi se planiraju u trajanju od oko 3 dana: srijeda do petak (ako tako ne bude izvedivo onda eventualno pet-nedj.). Lokacija vjerojatno u Primorju, jos nije potvrdjeno (cekamo iznos sredstava za financiranje smjestaja). Prvi skup planiramo na jesen (vjerojatno u studenom), o detaljima će biti obavijesteni sudionici programa.

O točnom vremenskom tijeku svake aktivnosti bit će pravovremeno obavješteni uključeni sudionici programa.

 Kvaliteta, kreativnost i učinkovitost su temeljni prinicpi programa.

Djelatnik Vaše ustanove koji će proći izobrazbu (koja je za djelatnika besplatna) je koordinator i provoditelj programa u svojoj ustanovi.

S programom je naravno potrebno upoznati Učiteljsko/odgajateljsko vijeće i roditelje djece koju ćete  uključiti. Preporuča se održati roditeljski sastanak za roditelje djece koja će polaziti program, a na kojem ćete  obavijestiti roditelje o programu i dobiti suglasnost za uključivanje djece te na ciljanim jednokratnim edukativnim sadržajima potaknuti osnaživanje roditelja/skrbnika djece u riziku (te ih po potrebi potaknuti na uključivanje u druge vrste programa npr. u Školu za roditelje Obiteljskog centra).

Ovisno o projektnim financijskim sredstvima i dogovorima s uključenim koordinatorima, postoji mogućnost da se na kraju programa organizira susret i druženje djece – sudionika programa iz cijele Hrvatske.

Autorica programa:
Gordana Galetić, socijalna pedagoginja i psihoterapeutkinja, autorica Integrativne i ekspresivne terapije LJUBAV U POKRETU.

 

Vanjski suradnici/edukatori:
Ana Božac, prof. psihologije, art terapeutkinja
Vedrana Kurjan Manestar, prof. pedagogije, psihoterapeutkinja
dr.sc. Damir Miholić, edukacijski-rehabilitator, psihoterapeut

 

Partneri na projektu u 2014./15.g. su:
Agencija za odgoj i obrazovanje
Primorsko-goranska županija
Nastavni Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije
Osnovna škola Zrinskih Nuštar
Centar za edukaciju i savjetovanje “Sunce”
Sunce

 

 

 

 

 

Program financiraju:
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

 

 

Ministarstvo socijalne politike i mladih
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Vlada Republike Hrvatske
Primorsko-goranska županija
pgz

 

 

 

Ured za suzbijanje zlouporabe droga
Ministarstvo zdravlja
Ministarstvo socijalne politike i mladih

mspm

 

 

NAČIN PRIJAVE za sudjelovanje ustanove

Stručnjak ustanove koji se želi prijaviti za besplatnu edukaciju i provedbu programa potrebno je da pošalje svoj detaljan CV i pismo motivacije za sudjelovanje u programu na e-mail: ppljubav upokretu@centarsreca.hr
Stručnjak koji dobiva edukaciju obvezan je program provesti u svojoj ustanovi i sudjelovati u svim predviđenim sadržajima.

Molimo obvezno upisati predmet e-maila: nacion.program LJuP – prijava za sudjelovanje. Potrebno je navesti direktan e-mail, telefon i adresu polaznika. Prijavu je potrebno poslati s Vašeg direktnog e-maila za buduću korespondenciju.

prijavaUstanova ispred koje se uključuje stručnjak, šalje službeni dopis u kojem prijavljuje svoju ustanovu s podacima o ustanovi i imenuje gornjeg  stručnjaka za koordinatora i sudionika (navodi se ime, zvanje i radno mjesto stručnjaka). Prijavljivanjem ustanove za sudjelovanje, ustanova prihvaća provedbu programskih obveza i ovdje navedenih sadržaja.
Ustanova u dopisu navodi da preuzima plaćanje troškova putovanja svog stručnjaka na besplatnu edukaciju odnosno prijevoza (i dnevnica ukoliko se dogovorite o dnevnicama) na stručne skupove (unutar Hrvatske).
Ustanova može ponuditi i plaćanje drugih troškova (npr. smještaja, kotizacije).
Plaćanje troškova prijevoza ili drugih troškova je Vaš suradnički doprinos provedbi programa, a koji omogućava da dobijete na provedbu inovativni preventivni rad s djecom u riziku u Vašoj ustanovi i realizaciju određenih državnih mjera i Pravilnika.  Isto je i u skladu sa suvremenim zahtjevima sufinancijera o doprinosu i participaciji ustanova kao obliku suradničkog i partnerskog odnosa, kojim ustanova donatorima pokazuje profesionalnost i partnerski pristup u provedbi programa.

U prijavi je potrebno navesti puni naziv, kontakt e-mail, telefon, telefaks, OIB i adresu ustanove te županiju u kojoj djelujete.

Dopis s pečatom i potpisom ravnatelja/-ice šalje se na adresu: Centar “Sreća”, Bartolovo 10, 51000 Rijeka i  isti dan (skeniran u boji u PDF formatu) također na e-mail ppljubav upokretu@centarsreca.hr

Fotografije i iskustva sa redovnih radionica za odrasle polaznike možete vidjeti na:  www.facebook.com/CentarSreca   (hvala na lajkanju FB stranice )