Ovo je važna tema za SVAKO dijete i svakog roditelja te svaku osobu u blizini djeteta, čak i ako smatrate da Vaše dijete ima jako samopouzdanje!

Na predavanju učimo neke elemente za koje nam je iskustvo pokazalo da ponajviše utječu na to koliko će dijete, i odrasla osoba, dugoročno u životu biti SRETNO i USPJEŠNO.
Online PREDAVANJE važno za svakog RODITELJA, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!

TEMA:
> Kako poticati samopoštovanje i samopouzdanje djeteta
Samopoštovanje ili slika o sebi je percepcija naše vrijednosti kao osobe, a imati visoko i zdravo samopoštovanje znači voljeti i prihvaćati sebe onakvi kakvi jesmo. To je jedna od najbitnijih stvari koje možemo dati svojoj djeci, a upravo djetetu najbliže osobe, a posebice roditelji i odgajatelji imaju najznačajnu ulogu u nastanku pozitivne slike o sebi kod djeteta.

Ova izuzetno važna tema korisna je za svakog roditelja, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!
Samopoštovanje utječe na to kako se dijete i odrasla osoba osjeća u svojoj koži i koliko će sretan i uspješan život živjeti!

Djeca i mladi visokog samopoštovanja lakše pronalaze nove prijatelje, snalaze se u stresnim situacijama jer imaju povjerenja u sebe i svoje sposobnosti te je veća vjerojatnost da će biti uspješniji u životu. S druge strane, djeca i mladi niskog samopoštovanja u pravilu lošije odgovaraju na stres u vrtiću i školi i teško se zbližavaju sa vršnjacima, češće imaju loše ocjene te su većeg rizika od razvoja depresije, aksioznosti, samo-ozljeđivanja i drugih problema dok odrastaju.

Samopoštovanje se polako gradi već od prvih mjeseci djetetova života. Stvarno vidjeti dijete, pustiti ga da proba nešto samo, nasmijati mu se i pokazati ponos samo su neke od stvari kojima gradimo dječje samopoštovanje.

Predavanje će pojasniti razliku između samopouzdanja i samopoštovanja i koliko je važno razvijati oboje i kako to činiti!
Čut ćemo kakva pohvala može kod djeteta poticati ovisnost o drugima, spremnost na pokoravanje drugoj djeci i osjećaj manje vrijednosti, a kakva pohvala i priznanje zbilja jača samopoštovanje djeteta i gradi čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

Na predavanju ćete imati priliku naučiti jednostavne, VRLO KONKRETNE odmah primjenjive načine kojima našoj djeci osiguravamo jednu od najbitnijih podloga za mnogobrojne aspekte njihovog života i gradimo čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

GDJE:
ONLINE, preko Zooma
> za sve roditelje, ujake, tetke, bake, djedove, druge članove obitelji,
> također za stručnjake koji rade s djecom
Jedini uvjet je da razumijete hrvatski jezik, nije bitno odakle ste.

KADA:
04.06.2020. četvrtak, 17:30 – 18:30 , online

Pravo otresanje nakupljenog stresa

Poštovana Gordana, prva vježba, iako u neobičnom izdanju, bila mi je pravo otresanje stresa koji je nakupljen u svakodnevnom virtualnom druženju. A vježba vođenog opuštanja je opet bila pun pogodak jer sam se opustila i osjetila ugodnije nego na početku.

Moram pohvaliti način na koji je gđa Gordana, svojim smirenim i veselim tonom glasa i izvođenjem obje vježbe doprinijela da se ugodno osjećam u radionici i podsjetila da bih češće mogla koristiti načine opuštanja. Super i hvala. Monika je kratko i sažeto iznijela dobrobit odabranih metoda rada za djecu i odrasle. Možda je meni malo nedostajao opis slika iz prakse, općenito što su predstavljale. Sve pohvale. Zapravo već nekoliko godina pokušavam doći na edukaciju jer sam čula pozitivne reakcije kolegica.

Daniela Bonassin

Na trenutke sam se od srca smijala kao malo dijete

Prva vježba je bila jako zabavna, na trenutke sam se od srca smijala kao malo dijete – hvala gđi.Gordani na tim zabavnim trenucima. Pristupila ste tome jako zabavno i opušteno, što je definitivno utjecalo na mene i moje lakše opuštanje. To mi je baš trebalo nakon ovako napornog tjedna. Mislim da mi je dočaralo kako će izgledati neki dijelovi edukacije. Definitivno me uvelo u stanje povišenog interesa za ono što slijedi. Nakon završnog dijela sam se osjećala odlično, ugodno i prisutno. Predavanje je bilo prekratko, voljela bih znati više pa ću svakako potražiti sva spomenuta istraživanja (zasada nisam našla cijele članke, ali sam samo površno pogledala na internetu).
…Veselim se daljnjim radionicama 🙂

Marija Crnković

Čast mi je bila sudjelovati

Ne mogu opisati kolika mi je čast bila sudjelovati kako na ovom tako i na svim ostalim predavanjima Edukacije stručnjaka za primjenu tehnika rada iz metode „Ljubav u pokretu“.

Način na koji predavačica Galetić sa srcem prenosi teorijska i empirijska znanja za mene su čisti dokaz njezine autentičnosti i ljubavi prema onome što radi. Razmišljajući što i kako napisati u recenziji vodim se mišlju i izrekom da se ljubav i znanje samo dijeljenjem množe, a Galetić je jučer puuuuno dijelila.

Hvala Gordana što nosite luč kojom svi oni koji su sudjelovali imaju prilike vlastitim djelovanjima utjecati na dobrobit zajednica u kojima djeluju.

Željka Josipović Nemec

Dobro jutro iz Ravne Gore

Dobro jutro i lijep pozdrav iz Ravne Gore. Edukaciju „Ljubav u pokretu“ sam završila 2014. i 2015. godine i redovito ju provodim s djecom u školi. Od tada, svake godine, polazim napredna stručna usavršavanja iz LJUP metode.

Način vođenja i pristup pohvaljujem.

Što se tiče sadržaja edukacije, svaki put dobijem nova saznanja i sadržaje koje ću još dodatno istražiti i produbiti. Sretno dalje i vidimo se!

Monika Bajt Stepić

Zanimljiva i korisna online edukacija “Ljubav u pokretu”

Centar “Sreća” organizirao je izuzetno zanimljivu i korisnu online edukaciji “Ljubav u pokretu” u kojoj sam sudjelovala.

Moje prvo upoznavanje s metodama Ljubavi u pokretu bilo je tijekom županijskog stručnog skupa za pedagoge u Osijeku gdje nam je kolegica predstavila metodu i pokazala pojedine postupke koji se koriste. Do danas mi je njezina radionica ostala usjećanju kao jedno od najzanimljivijih i najkorisnijih „predavanja“stoga mi je naše jučerašnje druženje, pa bilo ono i online, odlično „leglo“. Ideja i metode korištene u Ljubavi u pokretu meni su izuzetno zanimljive i privlačne, a što je najvažnije, i izuzetno korisne u mom radu s djecom. U jučerašnjoj konferenciji posebice mi se svidjela pristupačnost, srdačnost i veselje voditeljice Gordane, kao i ostalih kolegica.

Mislim da je predstavljanje bilo izuzetno korisno, ali mi se posebice svidjela obiteljska atmosfera koja je bila prisutna. Iako ja nepoznajem nikoga od kolegica i moglo bi se reći da sam „nova osoba“ u ovom krugu, odmah mi je bila uočljiva prisnost kolegica koje duže vrijeme zajednički surađuju i privukao me taj topao ugođaj.

Jasamseizuzetnougodno osjećalaudruštvukolegica,žena,majkaikraljicaimislimdajevoditeljicastvorilaozračjeu kojimasmosesviosjećaliugodnoiprihvaćeno.Iakosambilasamauprostorijiiodvojenaod ostatka svijeta, ipak mi je metoda tresenja u početku bila posve neobična i pomalo sam se nelagodnoosjećala.Prošlamijemisaokrozglavu:„Bože,štolibipomislioonajkojimevidi kakosetresempredovimekranomkaototalniluđak?!“Snelagodomsampristupilaovom zadatku,nomorampriznatidameugodnoiznenadilojednomkadsamseopustilaizaboravila nacijelisvijet.
Mislimdamiječakboljeodgovaraloodmetodeopuštanja.Metoda„tresenja“ menekakoopustila,razbudilaizagrijalazadaljnjuakciju.Iakomijemetodatresenjasuper odgovarala,metodaopuštanjame,mogutakoslobodnoreći,iznenadila.Dugojeprošlood mojihškolskihsatihrvatskogjezikaukojimasmoradilisličnevježbe,ajasama,iskreno,u ovom našem užurbanom svijetu, nisam stigla isprobati ove metode.

Stoga me ova vježba iznenadilajernisammisliladaćumoćitakodubokozaćiusvijetkojijevoditeljicaopisala, takoistinskizamislitilivaduidrugeženeituekipukojusmotakoonlineneobičnostvorile.

U konačnici,metodesumisezaistasvidjele,mislimdasubilekorisneikodmenesupostigle neočekivanerezultate.Našeposljednjepredavanjemnogomijeznačilojersamsteklauvidu važnu dodatnu literaturu koja će mi pružiti širi uvid u ovu metodu. Sviđa mi se kako smo započeli i… po vremena mi je brzo proletjelo tako da se veselim novim susretima:)

Edukatorice su iznimno zanimljive, tople i pristupačne te je komunikacija, iako u virtualnom okruženju, bila zaista prisna i prijateljska.

Aktivnosti u edukaciji temeljile su se na psihoterapiji, terapiji pokretom i plesom te art terapiji te su zaista primjenjive u svakodnevnom radu s djecom, bilo individualnom ili u skupini.PredavanjeoSamopouzdanjuisamopoštovanjudjetetakorisnojenesamoučiteljima iodgajateljima,negoisvimroditeljima.

Apsolutno bih preporučila rad Centra, posebice onima koji rade s djecom, adolescentima, ali i odraslim osobama.

Valentina Mataija

Predavanja su primjenjiva djeci i odraslima

Jako sam zadovoljna online edukacijom “ljubav u pokretu”. Predavanja su praktična, primjenjiva djeci a i odraslima. Predavačice su otvorene, srdačne i posvećene, sve u svemu toplo preporučam!

Željka Žaruljić

Nakon mog početnog stresa oko Zooma…

Sve pohvale za online edukaciju “Ljubav u pokretu”.

Poštovana Gordana, otvorenje edukacije i predavanje bilo je divno. Nakon mog početnog stresa oko uključenja u Zoom, baš mi je godila Vaša vježba za opuštanje stresa i napetosti. Poslije nje sve je teklo savršeno. Vaše vodstvo/način vođenja radionica i pristupa nama bio je topao, neposredan i vrlo emocionalan. Glas vam je vrlo ugodan i odmjeren.

Predavanje je, također, bilo zanimljivo….Hvala…

Sve edukatorice su bile vrhunske. Posebno interesantne, poučne i primjenjive bile su radionice. Na predavanjima sam prikupila mnoštvo novih informacija, a i osvježila neka znanja. Iako sam se veselila ovoj edukaciji uživo, ispunila je sva moja očekivanja i online. Veselim se novim edukacijama. Hvala!!!!

Martina Lakoseljac Matejčić

Godišnja konferencija psihologa zaposlenih u školama

Bilo je odlično. Inače sam za sam program LJUBAV U POKRETU saznala tijekom godišnje konferencije psihologa zaposlenih u školama, a u organizaciji AZOO, gdje je AZOO pozvala kolegicu Galetić koja je držala predavanje i radionicu sa kolegicom Hanom. Odmah mi se dopao način pristupa djeci i odraslima.

Kako sam prošla prvi dio edukacije, počela sam s provedbom programa, i mogu reći da učenici, napominjem da su u mom slučaju to učenici s intelektualnim teškoćama, izvrsno reagiraju i jedva čekaju iduću radionicu. Toplo preporučujem svim školama program, jer je usmjeren na ono što danas školi kronično nedostaje, a to je osobni i socijalni razvoj, jer smo svi uglavnom usmjereni na akademska postignuća.

Dejana Varnica

Oduševljena sam radionicom

Poštovana i draga Gordana, oduševljena sam radionicom! Nisam znala što očekivati jer nikada nisam sudjelovala na online edukaciji.

Pretpostavila sam da će te prvi dan u uvodu samo predstaviti Vašu metodu i edukatorice, no ugodno ste nas iznenadili dvjema opuštajućim vježbama.
Moram priznati da se u početku prve vježbe nisam mogla potpuno opustiti jer sam inače sramežljiva pred kamerama, nerado se slikam i snimam, ali Vaša mi je priča o svećenicama u prekrasnim haljinama uvelike pomogla da se uživim u trenutak.

Zaista je sva napetost i nesigurnost otišla i gotovo da sam čula zvončiće koji su meni zvučali kao oni viseći zvončići za vjetar. Inačicu druge vježbe sam i sama primijenila kad sam držala ogledni sat u školi tijekom studiranja. S djecom sam trebala obraditi jednu pripovijetku, a za motivaciju sam im osmislila vježbu koju sam tada nazvala vođenom meditacijom. Također su trebali zatvoriti oči, osjetiti svoje tijelo i prostor oko sebe, a ja sam ih riječima vodila na morski žal na kojem se odvijala radnja djela. Vaša me vježba odmah podsjetila na to iskustvo koje je bilo lijepo i pozitivno, baš kao naše jučerašnje.

Od trenutka kad sam zatvorila oči, sve je utihnulo, čula sam samo Vaš glas i moje je tijelo samo i instinktivno slijedilo upute. Nakon vježbi zaista sam se osjećala ispunjenom i osnaženom, povezanom sa svim sudionicama bez obzira na to što se osobno ne poznajemo.

Tomu je doprinio Vaš pristup nama, bio je potpuno prijateljski i opušten, kao da se nalazimo oči u oči.

Na predavanju koje je slijedilo posebno mi je zanimljivo bilo čuti kako određene metode pogoduju i pomažu djeci i mladima. Budući da trenutno radim u Centru za autizam, odmah sam se sjetila svojih djevojčica i ostalih učenika koji doista uživaju u takvim metodama, opušteni su i sretni kad se vrate s terapija koje zasada primjenjujemo.

Iskreno se nadam i veselim da ću ih i ja jednoga dana moći samostalno izvoditi. Velika mi je želja ove godine upisati studij Kreativne terapije pri Umjetničkoj akademiji u Osijeku i osjećam da je ova edukacija stepenica bliže mom cilju. Hvala Vam na ovoj divnoj prilici, …tjedan ispunjen učenjem i uživanjem!

Ana Delimar

Završila sam edukaciju “Ljubav u pokretu”

U Centru Sreća završila sam edukaciju Ljubav u pokretu (LJUP), 2018. i početkom 2019.godine, aizuzetno sam bila zadovoljna sadržajem, predavačima kao i na samoj organizaciji. Sada, 4.6.2020., sam sudjelovala na jednom dijelu naprednog seminara LJUP.

Program i metodu LJUP je osmislila i pokrenula osnivačica centra, psihoterapeutkinja Gordana Galetić, te okupila odličnu ekipu predavača, koji svi zajedno na vrlo profesionalan, empatičan i kreativan način prenose svoja znanja i ideje.

Svakako bih preporučila edukaciju, kao i ostale kreativne, motivirajuće, a ujedno i opuštajuće radionice koje se održavaju u Centru Sreća, odličnog su sadržaja i vrlo korisne, kako za djecu, tako i za odrasle.

Hvala od srca na svemu!

Mirjana Petković

PREDAVAČICA:
Gordana Galetić, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeutkinja i edukatorica.
Preko 20 godina radi s djecom i roditeljima, provodi bračna savjetovanja, a među prvima u Hrvatskoj je pokrenula programe za rani razvoj djece i sretno roditeljstvo (dio 2003.g, a cjeloviti program od 2006.g.). Educira stručnjake iz Hrvatske i inozemstva za rad s djecom i roditeljima.
Direktorica je Centra za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”.
Urednica je i koautorica knjige Sretno djetinjstvo”- priručnik razvojnih igara i knjige “Naša poticajna obitelj”, te autorica nekoliko programa priznatih u zemlji i inozemstvu.
Možete ju pratiti na:

https://www.instagram.com/psihoterapeutkinja.gordana.g/

https://www.youtube.com/channel/UCOVV7FxKJrgf9ASYdbEMtBA

https://www.facebook.com/bracnosavjetovanje

Više info o novoj knjizi:
http://centarsreca.hr/publikacije/prirucnik-razvojnih-igara/


ORGANIZATOR:
Centar za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”
https://www.facebook.com/CentarSreca/
wwww.centarsreca.hr


VAŠE ULAGANJE:
85 kn po osobi

PRIJAVE:
– obvezne na ppljubavupokretu@centarsreca.hr
Obvezno navesti:
> u predmetu maila naziv predavanja
> u mailu: ime, kontakt mobitel, da li ste roditelj/baka/ujak,…, struka, iz kojeg ste mjesta/grada i države. 
    Hvala.


Stručnjake koji rade s djecom pozivamo da prouče i seminar za stručnjake koji se uz sufinanciranje ove godine iznimno odvija po puno povoljnijoj cijeni!
EDUKACIJA iz tehnika integrativne ekspresivne metode LJUP (tehnike art terapije, terapije plesom i pokretom i psihodrame):
29.5. 2020.g. od 16 sati; više na linku:
https://www.facebook.com/events/1189572367896484/
i
http://centarsreca.hr/pp-ljubav-u-pokretu-poziv-na-edukaciju/

(gledati seminar koji se pomjerio na 29.5.-5.6. u trajanju u prosjeku svaki drugi dan oko 2 sata
Napomena: online je te je podijeljen na nekoliko dana)