Ovo je važna tema za SVAKO dijete i svakog roditelja te svaku osobu u blizini djeteta, čak i ako smatrate da Vaše dijete ima jako samopouzdanje!

 

Na predavanju učimo neke elemente za koje nam je iskustvo pokazalo da ponajviše utječu na to koliko će dijete, i odrasla osoba, dugoročno u životu biti SRETNO i USPJEŠNO.
Online PREDAVANJE važno za svakog RODITELJA, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!

TEMA:
> Kako poticati samopoštovanje i samopouzdanje djeteta
Samopoštovanje ili slika o sebi je percepcija naše vrijednosti kao osobe, a imati visoko i zdravo samopoštovanje znači voljeti i prihvaćati sebe onakvi kakvi jesmo. To je jedna od najbitnijih stvari koje možemo dati svojoj djeci, a upravo djetetu najbliže osobe, a posebice roditelji i odgajatelji imaju najznačajnu ulogu u nastanku pozitivne slike o sebi kod djeteta.

Ova izuzetno važna tema korisna je za svakog roditelja, odgojitelja i učitelja, bake i djedove, tetke, ujake te svakog tko je u kontaktu s djecom!
Samopoštovanje utječe na to kako se dijete i odrasla osoba osjeća u svojoj koži i koliko će sretan i uspješan život živjeti!

Djeca i mladi visokog samopoštovanja lakše pronalaze nove prijatelje, snalaze se u stresnim situacijama jer imaju povjerenja u sebe i svoje sposobnosti te je veća vjerojatnost da će biti uspješniji u životu. S druge strane, djeca i mladi niskog samopoštovanja u pravilu lošije odgovaraju na stres u vrtiću i školi i teško se zbližavaju sa vršnjacima, češće imaju loše ocjene te su većeg rizika od razvoja depresije, aksioznosti, samo-ozljeđivanja i drugih problema dok odrastaju.

Samopoštovanje se polako gradi već od prvih mjeseci djetetova života. Stvarno vidjeti dijete, pustiti ga da proba nešto samo, nasmijati mu se i pokazati ponos samo su neke od stvari kojima gradimo dječje samopoštovanje.

Predavanje će pojasniti razliku između samopouzdanja i samopoštovanja i koliko je važno razvijati oboje i kako to činiti!
Čut ćemo kakva pohvala može kod djeteta poticati ovisnost o drugima, spremnost na pokoravanje drugoj djeci i osjećaj manje vrijednosti, a kakva pohvala i priznanje zbilja jača samopoštovanje djeteta i gradi čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

Na predavanju ćete imati priliku naučiti jednostavne, VRLO KONKRETNE odmah primjenjive načine kojima našoj djeci osiguravamo jednu od najbitnijih podloga za mnogobrojne aspekte njihovog života i gradimo čvrste temelje za cijeli budući život – budućnost sretnog i uspješnog djeteta i odrasle osobe.

GDJE:
ONLINE, preko Zooma
> za sve roditelje, ujake, tetke, bake, djedove, druge članove obitelji,
> također za stručnjake koji rade s djecom
Jedini uvjet je da razumijete hrvatski jezik, nije bitno odakle ste.

KADA:
04.06.2020. četvrtak, 17:30 – 18:30 , online

PREDAVAČICA:
Gordana Galetić, magistra socijalne pedagogije, psihoterapeutkinja i edukatorica.
Preko 20 godina radi s djecom i roditeljima, provodi bračna savjetovanja, a među prvima u Hrvatskoj je pokrenula programe za rani razvoj djece i sretno roditeljstvo (dio 2003.g, a cjeloviti program od 2006.g.). Educira stručnjake iz Hrvatske i inozemstva za rad s djecom i roditeljima.
Direktorica je Centra za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”.
Urednica je i koautorica knjige Sretno djetinjstvo”- priručnik razvojnih igara i knjige “Naša poticajna obitelj”, te autorica nekoliko programa priznatih u zemlji i inozemstvu.
Možete ju pratiti na:

https://www.instagram.com/psihoterapeutkinja.gordana.g/

https://www.youtube.com/channel/UCOVV7FxKJrgf9ASYdbEMtBA

https://www.facebook.com/bracnosavjetovanje

Više info o novoj knjizi:
http://centarsreca.hr/publikacije/prirucnik-razvojnih-igara/


ORGANIZATOR:
Centar za osobni i profesionalni razvoj “Sreća”
https://www.facebook.com/CentarSreca/
wwww.centarsreca.hr


VAŠE ULAGANJE:
85 kn po osobi

PRIJAVE:
– obvezne na ppljubavupokretu@centarsreca.hr
Obvezno navesti:
> u predmetu maila naziv predavanja
> u mailu: ime, kontakt mobitel, da li ste roditelj/baka/ujak,…, struka, iz kojeg ste mjesta/grada i države. 
    Hvala.


Stručnjake koji rade s djecom pozivamo da prouče i seminar za stručnjake koji se uz sufinanciranje ove godine iznimno odvija po puno povoljnijoj cijeni!
EDUKACIJA iz tehnika integrativne ekspresivne metode LJUP (tehnike art terapije, terapije plesom i pokretom i psihodrame):
29.5. 2020.g. od 16 sati; više na linku:
https://www.facebook.com/events/1189572367896484/
i
http://centarsreca.hr/pp-ljubav-u-pokretu-poziv-na-edukaciju/

(gledati seminar koji se pomjerio na 29.5.-5.6. u trajanju u prosjeku svaki drugi dan oko 2 sata
Napomena: online je te je podijeljen na nekoliko dana)